Welkom bij Geschiedenis van België en deze keer bij een special over erfgoed. Erf wat? Erfgoed. U weet wel, alles wat onze illustere voorgangers ons hebben achtergelaten: van het Lam Gods en de Onze Lieve Vrouwentoren tot wafels en frieten. Wat is dat nu eigenlijk erfgoed. En wat hebben u en ik daar aan? Ik spreek met FARO. De organisatie die jaarlijks de Erfgoeddag organiseert en zo probeert Jan en alleman te overtuigen van het nut van erfgoed. We hebben het onder meer over definities, identiteit en hoe heerlijk breed geschiedenis wel kan zijn. Dat en meer in deze aflevering van Geschiedenis van België.

PS. Er zit een foutje in de podcast. Het gaat niet om Nevele maar Beernem waar de heemkundige kring scholen oude beroepen uit de streek heeft doen herontdekken.

Wil je graag weten welke activiteiten je kan raadplegen voor Erfgoeddag zelf (24 april)? Raadpleeg dan de Uit kalender op uitinvlaanderen.be of, vanaf 25 maart, erfgoeddag.be Wil je graag weten welke activiteiten gepland worden voor leerkrachten en hun klassen lager en secundair onderwijs? Neem dan een kijkje hier bij FARO of check het aanbod meteen op cultuurkuur: hier voor de Erfgoedklasbakken en hier voor de VIP-pakketten. Wil je nadien zelf aan de slag met educatief erfgoedmateriaal? Check dan ook zeker erfgoedwijs.be