Welkom bij geschiedenis van België en welkom bij een extraatje. Omdat mijn vrouw het niet verantwoord vind dat ik hele dagen podcastscripts zou schrijven tijdens de vakantie heb ik voor u enkele zoethoudertjes voorzien tot mijn uiteindelijke terugkeer. De eerste van die zoethouders is de recensie van Nieuw België. Het boek van Tom Naeghels schetst een heel genuanceerd en gedetailleerd beeld van migratie in België. Een heel erg actueel boek over nog heel recente geschiedenis. Waar ik nu dus mijn mening over geef. Net te laat voor de kerstcadeaus maar net op tijd voor nieuwjaar. Ik doe dat niet alleen maar met een gast die op professioneel vlak nogal vaak geconfronteerd wordt met migratie: mijn vrouw . Jawel. We hebben het over migratiewetten, krijgsgevangen, mijnen, taalkwesties. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Geschiedenis van België.

VZW HOBO ACTIE AB