Welkom bij geschiedenis van België en welkom bij aflevering 100. Jawel. 100. Toegegeven, de telling is ietwat arbitrair maar als het om echte volwaardige afleveringen gaat dan klopt het cijfertje wel. 100 afleveringen dus waarin ik mij volledig heb kunnen laten gaan. Dat vieren doe ik kort aan het begin van de aflevering maar u krijgt weldegelijk een volwaardige aflevering over een onderwerp waar we al een hele tijd op zitten wachten: Wereldoorlog II. Dit is de eerste aflevering van een reeks van minstens vijf afleveringen waarin we het zullen hebben over de Tweede Wereldoorlog. Vandaag barst de oorlog los. En gezien we het over de Belgische forten gaan hebben mag u dat redelijk letterlijk nemen. Bijgevolg hebben we het in deze aflevering over de achttiendaagse veldtocht, een koning die niet vluchtte, een regering die dat wel deed en het begin van de bezetting. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Geschiedenis van België.

Website: geschiedenisvan.be Email: geschiedenisvan@outlook.be